kaldata.comДелфтският технически университет и холандската компания KLM започнаха изграждането на принципно новия

...
kaldata.comДелфтският технически университет и холандската компания KLM започнаха изграждането на принципно новия
Коментари Харесай

Така ли ще изглеждат самолетите в бъдещето?

kaldata.com

Делфтският механически университет и холандската компания KLM започнаха построяването на кардинално новия пътнически самолет  Flying-V . Лайнерът с прекомерно необикновена V-образна форма може доста да усили броя на транспортираните пасажери.

Проектът Flying-V е фиктивен и планиран от Юстус Бенад, студент от берлинския софтуерен университет. Най-важната специфичност е, че салоните за пасажерите са ситуирани в крилата на самолета. Там се намират и товарния отсек, както и резервоарите за гориво.

Името на новия аероплан е взаимствано от именитата китара Gibson Flying V. Конструкторът на новия аероплан съобщи, че Flying-V е с 2% по-лек от Airbus A350-900, а с помощта на особената доста ефикасна V-образна форма на фюзелажа, той е с 20% по-ефективен, в съпоставяне със съществуващите през днешния ден лайнери с класическа форма.



Представителите на KLM оповестиха, че към този момент е подготвен понижен тестов пример на Flying-V. Подготвена е техническата документи, плануват се аеродинамични проби. Размахът на крилата на Flying-V е същият като на A350 и за новия аероплан няма да се постанова построяването на специфични летища и писти.

Но експертите на делфтския механически университет нямат самообладание и към този момент построяват пълноценната кабина на новия авиационен лайнер. През месец октомври тази година тя ще бъде сложена в летището Схипхол в Амстердам, а пълноценните полети на Flying-V са планувани за 2040-2050 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР